понеделник, 13 февруари 2017 г.

Курс за опознаване на четирите темперамента чрез изкуство за възрастни

На 17. 02. 2017 год. /петък/, от 18.00 часа, започва четири модулен курс за изучаване на четирите темперамента, чрез методите на социалната арт терапия.

Курса се организира от "Сдружение за валдорфска детска градина и училище - Стара Загора" и е предназначен за възрастни.

Заниманията ще се провеждат от Мартайн Мюл - социален арт терапевт от Холанция.
Всяко от заниманията ще продължава 2 часа и ще разглежда по един от темпераментите.

Заниманията ще се провеждат веднъж на две седмици в сградата на детска школа "Изида", в гр. Стара Загора, на ул. "М. Таньо Кавалджиев" 149 . 

Таксата за участие е 40 лв. за целия курс и включва необходимите материали.

Необходимо е предварително записване на тел. 0889699058
Курса ще се проведе при минимално записали се 5 човека.

Откъс от книгата "Тайната на четирите темперамента" от Р. Щайнер

"Макар и да е вярно, по принцип, че всеки човек носи своя собствен темперамент, все пак можем да различим определени групи темпераменти.

Говорим за четири основни човешки темперамента: сангвиничен, холеричен, флегматичен и меланхоличен. И дори и това деление да не е съвършено точно, когато го приложим към отделния човек -темпераментите у отделните хора са смесени по най-разнообразен начин, така че можем да говорим единствено за това, че този или онзи темперамент преобладава в тези или онези черти от характера на някой човек , то въпреки това ще разделим най-общо хората на четири групи според техните темпераменти.
Самият факт, че темпераментът на човека от една страна се проявява като нещо, което клони към индивидуалното, като нещо, което прави хората различни, а от друга страна ги обединява в групи, вече показва, че темпераментът трябва да е нещо, което от една страна има общо с най-съкровената сърцевина на човешката същност и което от друга страна трябва да е свързано с универсалната човешка природа. Следователно човешкият темперамент е нещо, което сочи в две посоки. И затова, ако искаме да проникнем отвъд тайната, ще бъде необходимо да се запитаме от една страна: до каква степен темпераментът сочи към това, което почива в универсалната човешка природа? И после: По какъв начин сочи тя към сърцевината на човешката същност, към същинския вътрешен мир на човека?"

Няма коментари:

Публикуване на коментар