понеделник, 29 февруари 2016 г.

Заедно за ново начало

Скъпи приятели,

Повечето от Вас знаят, че от миналото лято, започнахме да ползваме къща в с. Хрищени.
Когато видяхме за първи път къщата, тя съвсем не изглеждаше като излязла то мечтите ни, но ние видяхме възможност да вложим в нея вдъхновението и любовта си.
Без никаква външна помощ, само с дарения от родители, вложен личен труд на не повече от 5 човека и базарите, които направихме, успяхме за 6 месеца да материализираме част от бъдещото валдорфско училище в Стара Загора.
Мислехме, че ни остава малко, за да завършим. Мечтаехме как децата от Стара Загора, родителите, на които харесват тази педагогика, ще могат да се докоснат до нея именно тук, на това място, но всичко се промени в един миг.
Къщата, която беше обявена за продажба, но все не се намираше купувач, вече е продадена. Имаме срок до 20.03. да намерим ново място за нашата дейност...
След първоначално възникналите чувства на съжаление и тъга, че нещо, което е направено с толкова любов, ще бъде развалено преди да е започнало да функционира, изпитахме голяма радост, вяра и надежда.
Въпросът „Защо се случва, това...?, намери най-хубавият отговор. Сега в продажбата виждаме възможността, да бъдат внесени нови сили в работата за създаване на валдорфско училище в Стара Загора. - силите на общността, която ще изгради училището заедно.
Всичко, което направихме до момента, беше едно упражнение, за това което предстои.

„Ние ще постигнем това, само ако се издигнем над всекидневието и погледнем към основаването на този вид училища, като на един празничен акт, засягащ целия миров ред“

/Р. Щайнер/

Началото е поставено, пътят може да бъде дълъг или кратък – от нас зависи.

Сега повече от всякога имаме нужда от подкрепата на всеки, който би могъл да помогне в някоя от следните дейности:
  • намиране на ново помещение в Стара Загора или близките села, към което е желателно да има двор, където да играят децата. Тъй като сдружението е регистрирано да извършва нестопанска дейност в обществена полза, не бихме могли да плащаме високи наеми, и ще се радваме ако ни бъде предоставена къща срещу стопанисване и поддръжка.
  • Намиране / закупуване или дарение/ на подходящ парцел в Стара Загора или близките села, където да можем да построим сградата на бъдещото валдорфско училище.
  • Всякакви идеи са добре дошли, както и хората които се вълнуват от това, което правим.
    Търсете ни и бъдете с нас, заедно ще успеем да дадем на децата от Стара Загора и околността много повече от това, което сега се налага да оставим зад гърба си.
Ще се радваме на Вашата отзивчивост да помогнете. 

За контакти с нас: 0888130739, 042622441
E-mail: new_waldorf_sz@yahoo.comСтолчетата са с различна височина за да са удобни, както за малките, така и за по-големите.Част от зеленчуковата градина, която децата засяха още есента. На преден план лимец, след него спанак, маруля, чесън, лук и моркови.


Няма коментари:

Публикуване на коментар