петък, 4 август 2017 г.

Валдорфска детска школа „Изида“ – програма 2017/2018 г.

Записване/Прием
Радваме се, ако искате да запишете детето си в детската школа, която създаваме като остров за хармонично развитие и здравословно възпитание. Сърдечно Ви приветстваме и към групите за възрастни, които са връзката на родителите с възпитателното изкуство и трамплин към една нова форма на среща с изкуството.
Като цяло, записването на нови имена може да става по всяко време, доколкото има места в съответните групи.

Информационни вечери за Валдорфската педагогика, както и специално за школата, се провеждат всеки първи петък на месеца от 19:00.
Точните дати ще бъдат обявени в календара на школата.
За индивидуални въпроси към записването: 0883 346 117, 0889 699 058
Записването се придружава от интервю-разговор с родителите, които проявяват интерес към дейността на школата, или чиито деца ще я посещават.
Адрес на провеждане на заниманията: гр. Ст. Загора, ул. „М-р Таньо Кавалджиев“ 149

ТЕКУЩИ ГРУПИ ЗА ДЕЦА В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ
Полудневна предучилищна занималня
Следобедите на делничните дни до 17.30 часа /началния час ще се уточни с родителите допълнително/


Школата набира деца в предучилищна възраст, като им предоставя пълноценно време, подхранващо връзката с училище, и педагогика на преживяването - вдъхновяваща децата за надгражданото знание всеки нов ден.
През първия седемгодишен период фокусът е здравословното физическо развитие и обгрижването на сетивата на децата. В детска школа „Изида“, ние изградихме хармонична среда, в която те да израстват здрави и уверени в себе си, следвайки ритмите в природата и заобиколени от естествени материали. Подготовката за навлизането във втория седемгодишен период ще става плавно чрез изкуствата и занаятите, които са част от дневния ритъм и подпомагат развитието на фината моторика на децата, чрез печене на хляб, моделиране с восък, тепане на вълна, тъкане и рисуване.
В свят, в който децата прекарват дълго време без движение на чиновете, пред телевизора или компютъра, подаръка който можем да предложим на тези, които ще посещават нашата предучилищна занималня, е учене чрез движение и неограничени възможности за развитие на въображението.
Месечна такса: 150 лв.

Група за игра на деца до 7 години
веднъж седмично /деня се уточнява с групата от записани/


Групата за игра е предназначена за родители и деца до 7 год. възраст, като им предоставя възможност, да се запознаят постепенно чрез практически дейности с валдорфската педагогика.
Всяко занимание включва: игри в кръг и игри с пръсти, творческа свободна игра с играчки от естествени материали / дърво, коприна, вълна/.
Месечна такса: 40 лв.

ТЕКУЩИ ГРУПИ ЗА ДЕЦА В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ
Начало на заниманията 04.09.2017 год.
Ученически театър
Всеки понеделник 17:00-18:30


Групата за ученически театър набира деца, на възраст от 7 до 12 год. Тя работи с музикалното богатство на ритмичното говорене и пеенето, като при интерес може да включи допълнителни занимания с флейта.
Месечна такса: 40 лв.

Специален клас/Изкуства
Всеки вторник от 17:30 до 18:30
Музика. Немски език. Рисуване. Рисуване на форми


Пеенето е част от всеки учебен ден. От простите мелодии в малките класове, децата прогресират с учене на хороводи и песни с по-сложен музикален фон, канони и музикален инструмент. Ние предлагаме и занимания с флейта – пентатонична и диатонична, идеален спътник във втория седемгодишен период на детето, свързан именно с концентрацията в училище.
Започвайки в началните класове с изучаването на чужд език, децата преживяват „чуждата“ култура чрез песни, рими, сюжети и игри.
Рисуването на форми и техниката „мокро в мокро“ се прилагат от първи до пети клас като незаменимо средство за култивиране на стремеж към прецизност, отношение към природата на цветовете, платформа за красивото писане.
Месечна такса: 50лв

Специален клас /Занаяти
Всеки четвъртък от 17.30 до 19.30 часа
за деца от 7 до 12 год.


Занимания с вълна, дърво, коприна
Ръчната работа насърчава не само интелектуалното развитие, но също така и развитието на цялата личност.
За валдорфското образование, това не е просто занаятчийска дейност, това е урок по биология, животновъдството и дървообработване /напр. детето може да си направи само стан или шишове за плетене/.
В групата за занаяти в детска школа „Изида“, децата ще могат да усвоят техниките мокро и сухо плъстене, ще се научат да изработват играчки от прежда и вълна, да тъкат и изработват прости играчки от дърво. Ще придобият увереност, че могат да се доверят на себе си, и на ръцете си. Ще преминат през годишният кръговрат на празниците, за да създадат уникална декорация за своя дом.

Месечна такса: 50лв