понеделник, 6 март 2017 г.

Обръщение



Скъпи приятели,

Ние сме група млади антропософи, заели се с трудната задача да създадем валдорфско училище в България, където антропософските общности са малки, а валдорфската педагогика не добре позната. До момента в нашата страна има само едно училище – в столицата, ние се опитваме да изградим второто.


Вдъхновението, което ни дава антропософията, ни окрилява по не лекия път, но приятелската подкрепа на трите нива мисли, чувства и воля, би дала силен тласък напред в моралната цел, която сме си поставили – създаване на валдорфско училище за децата от нашия град – Стара Загора.

От регистрацията на Сдружение с нестопанска цел за създаване на Валдорфско училище през 2013 година, до момента, бяхме насочили усилията си да популяризираме валдорфската педагогика чрез превеждане на статии, провеждане на плейгрупа и занаяти за родителите, лекции и беседи.


В момента сме наели част от къща, в която организираме занимания по изкуства и занаяти за деца и родители, социална арт терапия за родители, ученически театър, плейгрупа за деца до 7 год.. Надяваме се към екипа ни скоро да се присъедини и евритмист.


Сградата, в която се намира школата, е подходяща за училище, но ние нямаме достатъчно средства, за да извършим ремонт и обзавеждане на помещенията, за да бъдат те подходящи за учебна дейност, според държавните изисквания в България. Необходими са ни средства и за административните разходи по лицензиране на сградата /архитектурни и здравно-хигиенни норми/, които възлизат на около 6000 евро.

Ние вярваме, че силата на хората е от основно значение. Започнахме с една мечта, но за да може тя да расте, имаме нужда от насърчаване и подкрепа - от малки актове на доброта и съпричастност, към важните партньорства.

Може да ни пишете на new_waldorf_sz@yahoo.com или да се свържете с нас на тел. 0883346117.

Повече за нас може да научите от нашия сайт http://new-waldorf-sz.blogspot.bg

и страницата ни във фейсбук https://web.facebook.com/New.Waldorf.Initiative.Bulgaria

Ако желаете да направите дарение, което да подпомогне създаването на училището, нашата банкова сметка е: 

First Investment Bank - Stara Zagora
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG81FINV91501215821015 in lev

С уважение!

СНЦ „Сдружение за валдорфска детска градина и училище-Стара Загора“

Няма коментари:

Публикуване на коментар